Източник: Facebook  Стадото на баба Дора от ямболското село Шарково

...
Източник: Facebook  Стадото на баба Дора от ямболското село Шарково
Коментари Харесай

Стадото на баба Дора няма да оцелее, заяви шефът на БАБХ

Източник: Фейсбук  

Стадото на баба Дора от ямболското село Шарково няма да оцелее. Това призна в ефира на bTV шефът на Българската организация по сигурност на храните доктор Дамян Илиев в коментар за евтаназията на дребно-преживните животни в района поради болестта африканска чума.

Припомняме, че баба Дора се трансформира в знак на отчаянието на българския дребен животновъд. Хиляди хора в обществените мрежи споделяха фотоси и видео, на които се вижда по какъв начин старата жена приказва със сълзи на очи за своите кози и ярета, на които гледа като на лични деца.

Стадото на баба Дора беше единственото пощадено през почивните дни, когато мнжество животни бяха евтаназирани в Ямболко по инструкции на управляващите. На петия ден от недоволството на животновъдите обаче, блокадата към кошарата на баба Дора става все по-голяма.

Жената сподели в предаването " Тази заран ", че е горда българка и няма да се съобщи. По думите ѝ поради поддръжката на толкоз доста хора, би трябвало да бъде мощна. Баба Дора акцентира, че не има вяра на управляващите, които давали подправени очаквания на хората.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР